Sociaal betrokken

Een school is geen geïsoleerd eiland. Wij willen dat leerlingen zich inzetten voor de nabije en verre wereld. Met Caprioolkinderen steunden de leerlingen meerdere jaren de bouw en werking van schooltjes in Ethiopië. Het komende schooljaar kijken wij uit naar een nieuw project. Met Youca ga je in het zesde jaar een dag werken om een project te steunen. Alle leerlingen van het zesde jaar nemen een sociaal engagement op. Dan ga je werken in een buurtcentrum, een sociaal restaurant of begeleidt je leerlingen van het eerste jaar bij lezen of een vak waar je zelf goed in bent. Wil je je nog meer inzetten op school, dan kan je bij de leerlingenraad of bij een werkgroep (milieu, gezondheid) aansluiten.

Ontdek ook onze schoolkrant

Download: Schakel edtie feb [.pdf]

Meer weten?

Nieuws & update

Opendeurdag 14 mei 2020

In mei gooien wij de deuren open van 16u30 tot 21u. Leerkrachten en leerlingen leiden je samen met je ouders met veel plezier doorheen de school. Het jaarlijks enthousiasme van tientallen leerlingen om erbij te zijn versterkt ons in de overtuiging dat onze school een leef- en leergemeenschap is waar zij zich thuis voelen.

Downloads

Leesmateriaal

Wie voor het Sint-Pieterscollege belangstelling heeft, vindt hier het schoolreglement en de onthaalbrochure voor leerlingen van het eerste jaar.

© Sint-pieterscollege Jette

Made in Josworld.org