Begeleiding

Lukt het studeren niet zo goed? Is er iets gebeurd waardoor je niet goed in je vel zit? Op school zijn heel wat mensen bij wie je terecht kan.

 

 

 

Peters en meters 1ste jaar

Elke klas van het 1ste jaar heeft een peter en meter uit het laatste jaar. Zij ontvangen de leerlingen op 1 september, gaan mee op meerdaagse uitstap en zijn steeds een aanspreekpunt voor onze eerstejaars. 

Leerlingenbegeleiding op school

Heb je nood aan begeleiding, aarzel nooit om iemand aan te spreken. De meest nabije begeleider is jouw titularis. Misschien spreek je liever iemand anders aan? Ook dat kan.

Je kan terecht bij meneer Deprins, bij de schoolverpleegster mevrouw Verbraekel of bij een aantal leerkrachten die als leerlingenbegeleider zijn vrijgesteld. Zij helpen je met je studies of op sociaal-emotioneel vlak.

Lukt het studeren niet zo goed? Is er iets gebeurd waardoor je niet goed in je vel zit? Op school zijn heel wat mensen bij wie je terecht kan.

Coachingklas

In september 2019 ging de coachklas van start voor leerlingen uit het eerste jaar. Naïma Van den Broeck, leerkracht wiskunde en leerlingbegeleider volgde een banaba Schoolontwikkeling waarin ze gedurende drie jaar onderzoek heeft gedaan naar het puberbrein. Deze kennis past ze nu toe in de coachklas met nog vijf collega-coaches.

High potential

Heb je nood aan extra uitdaging?

We bekijken met jou en je ouders wat je noden zijn en werken een individueel traject uit.

We laten je bijvoorbeeld aansluiten bij vakken uit andere richtingen of jaren. 

We kunnen uitzonderlijk ook beslissen om je te laten versnellen. Dit betekent 1 of meer leerjaren overslaan.

Heb je vragen? Je kan hiervoor terecht bij mevrouw Van den Bergh.

CLB

Heb je liever begeleiding door iemand buiten de school dan kan je bij het CLB terecht. Het CLB of Centrum voor Leerlingenbegeleiding biedt gespecialiseerde ondersteuning aan leerlingen en hun ouders. Op onze school is op dinsdag en woensdag een CLB-medewerker aanwezig. Jij of je ouders kunnen ook rechtstreeks contact nemen. Alle informatie vind je in het schoolreglement (Leesmateriaal) of via https://www.vclb-pieterbreughel.be/.

Meer weten?

Nieuws & update

Opendeurdag

Op maandag 30/01/23 organiseerden we onze opendeurdag.
Wil je toch nog graag meer te weten komen over onze school? 
Stuur dan een mailtje voor een individuele afspraak na de schooluren naar directie@sint-pieterscollege.be 
We ontvangen je graag!
Downloads

Leesmateriaal

Wie voor het Sint-Pieterscollege belangstelling heeft, vindt hier het schoolreglement.

© Sint-pieterscollege Jette

Made in Josworld.org