Nieuws en updates

Volg hier het dagelijkse schoolleven.

Asgard

ASGARD is een educatief ruimtevaartprogramma dat wordt uitgevoerd door het Sint-Pieterscollege Jette i.s.m. het Koninklijk Meteorologisch Instituut van Belgie, de Koninklijke Sterrenwacht van België, het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Het doel is leerlingen uit (Belgische) basis- en secundaire scholen (wereldwijd) de kans te bieden educatieve ruimtevaartprojecten de stratosfeer in te sturen m.b.v. ballonnen. 

 

De afgelopen maanden kreeg het project van onze school heel wat internationale belangstelling o.a. in Addis Abeba, Ethiopië op de Scientific Business Meeting van de African Astronomical Society en in Ifrane, Marokko  op de First Africa Regional Conference and Galileo Teacher Training Programme/International Teacher Training Workshop van de Al Akhawayn University. In de komende maanden wordt het project ook toegelicht in Mumbai, Indië op de scholenconferentie met als thema Ruimte. Dit is een initiatief  van de nieuwe consul-generaal van België in India i.s.m. het Euro Space Center.  

 

Op het laatste 'ESA symposium on European Rocket and Balloon Programmes and Related Research'  in juni zijn we in de prijzen gevallen: Emilie Sanvito (toen 6WeWi) werd bekroond met de 'Best Pico Presentation Award'! Ook hebben we daar het finaal akkoord gekregen van ESA om twee kleine wetenschappelijke experimenten rond stralingsfysica mee te sturen met de Texus-56 sondeerraket die vanop de basis Esrange in Zweden zal gelanceerd worden op 15 november as. De raket moet een hoogte van 250km bereiken, ver boven de internationaal erkende grens van de ruimte op 100km. Aan dit zgn. AEGIS-project hebben meegewerkt: Jasper Kochuyt en Alexandre Paice (beide 6WeWi) en Ethan Fack (5WeWi). 

Onderstaande link geeft weer wat zo een vlucht inhoudt:

https://www.youtube.com/watch?v=hIwAeudKlXE

Meer weten?

Nieuws & update

Opendeurdag mei

In mei gooien wij de deuren open. Leerkrachten en leerlingen leiden je samen met je ouders met veel plezier doorheen de school. Het jaarlijks enthousiasme van tientallen leerlingen om erbij te zijn versterkt ons in de overtuiging dat onze school een leef- en leergemeenschap is waar zij zich thuis voelen.

Downloads

Leesmateriaal

Wie voor het Sint-Pieterscollege belangstelling heeft, vindt hier het schoolreglement en de onthaalbrochure voor leerlingen van het eerste jaar.

© Sint-pieterscollege Jette

Made in Josworld.org