Schoolreizen

De school organiseert daguitstappen en meerdaagse uitstappen. Elke uitstap sluit aan bij de lessen van een of meerdere vakken. Wij zoeken altijd een evenwicht tussen vorming en ontspanning. Altijd hebben we oog voor de kostprijs.
De tweede week van september ga je als nieuwe leerling in het eerste jaar op klasdagen aan zee. Je leert je klasgenoten en je leerkrachten beter kennen. In de eerste graad bezoek je Xanten (latijn) of Tongeren (plus), reis je naar de zoo of ga je op exploratie in Laarbeekbos of in Brussel. In de tweede en derde graad maak je kennis met Antwerpen, de plantentuin, Gent , ...
Vanaf het derde jaar staan meerdaagse reizen op jouw programma. Je maakt kennis met Gent (3), Londen (4), Keulen en Bonn (5). De leerlingen van klassieke talen reizen in het vijfde jaar naar Rome. Om je schoolloopbaan af te ronden, kan je met alle zesdejaars tijdens de paasvakantie op eindejaarsreis (Lissabon, Barcelona, Athene).

Ontdek ook onze schoolkrant

Download: Schakel edtie feb [.pdf]

Meer weten?

Nieuws & update

Opendeurdag 14 mei 2020

In mei gooien wij de deuren open van 16u30 tot 21u. Leerkrachten en leerlingen leiden je samen met je ouders met veel plezier doorheen de school. Het jaarlijks enthousiasme van tientallen leerlingen om erbij te zijn versterkt ons in de overtuiging dat onze school een leef- en leergemeenschap is waar zij zich thuis voelen.

Downloads

Leesmateriaal

Wie voor het Sint-Pieterscollege belangstelling heeft, vindt hier het schoolreglement en de onthaalbrochure voor leerlingen van het eerste jaar.

© Sint-pieterscollege Jette

Made in Josworld.org