Eerste graad

 

De eerste graad is een observerende en oriënterende graad waar je ontdekt wat je graag doet en waarin je goed bent. Je probeert in te schatten waar je talenten en interesses liggen. 

Eerste jaar

In het eerste jaar kan je kiezen voor drie opties: Plus, Plus verdieping en Latijn.
Wanneer je kiest voor Latijn krijg je lessen Latijn.
Wanneer je kiest voor plus, krijg je lessen extra: Nederlands en wiskunde. Daarnaast krijg je differentiatie voor de vakken Nederlands, Frans en wiskunde. Hier kan je ofwel verdiepen of remediëren. Aansluitend kan je ook proeven van de basisopties Economie & Organisatie en STEM. Wanneer je kiest voor plus verdieping, ga je verdiepen voor wetenschappen en wiskunde.

Tweede jaar

In het het tweede jaar bieden we 4 Basisopties aan: Klassieke talen, Moderne talen & wetenschappen, Economie & organisatie en STEM. 

Hierbij krijgen de leerlingen naast een algemene vorming de ruimte om zich verder te ontplooien en zo de juiste keuze te maken naar de tweede graad toe. 

In de Basisopties Moderne talen & wetenschappen, Economie & organisatie en STEM krijg je differentiatie voor de vakken Nederlands, Frans, Engels en wiskunde. Hier kan je ofwel verdiepen of remediëren. 

Meer weten?

Nieuws & update

Kom je graag meer te weten over de werking van onze school? Mail dan naar directie@sint-pieterscollege voor een afspraak. 

Downloads

Leesmateriaal

Wie voor het Sint-Pieterscollege belangstelling heeft, vindt hier het schoolreglement.

© Sint-pieterscollege Jette

Made in Josworld.org