Begeleiding

Lukt het studeren niet zo goed? Is er iets gebeurd waardoor je niet goed in je vel zit? Op school zijn heel wat mensen bij wie je terecht kan.

 

 

Leerlingenbegeleiding op school

Heb je nood aan begeleiding, aarzel nooit om iemand aan te spreken. De meest nabije begeleider is jouw titularis. Misschien spreek je liever iemand anders aan? Ook dat kan.

Je kan terecht bij meneer Deprins, bij de schoolverpleegster mevrouw Verbraekel of bij een aantal leerkrachten die als leerlingenbegeleider zijn vrijgesteld. Zij helpen je met je studies of op sociaal-emotioneel vlak.

Lukt het studeren niet zo goed? Is er iets gebeurd waardoor je niet goed in je vel zit? Op school zijn heel wat mensen bij wie je terecht kan.

Coachingklas

In september 2019 ging de coachklas van start voor leerlingen uit het eerste jaar. Naïma Van den Broeck, leerkracht wiskunde en leerlingbegeleider volgde een banaba Schoolontwikkeling waarin ze gedurende drie jaar onderzoek heeft gedaan naar het puberbrein. Deze kennis past ze nu toe in de coachklas met nog vijf collega-coaches.

High potential

Heb je nood aan extra uitdaging?
We bekijken met jou en je ouders wat je noden zijn en werken een individueel traject uit. We laten je bijvoorbeeld aansluiten bij vakken uit andere richtingen of werken aan een project. We kunnen uitzonderlijk ook beslissen om je te laten versnellen. In de 1ste graad kan je ook kiezen voor de verdiepingsklas. Hier krijg je bovenop hetbasispakket 2u extra verdiepende wiskunde en 2u STEM. 

 

Vince  uit 4Grieks-Latijn

In het eerste jaar was er voor mij weinig uitdaging. Daarom besloten we samen met de school en een externe specialist om van het eerste jaar meteen naar het derde te gaan. Die overstap was voor mij voor het eerst een echte uitdaging, vooral voor de hoofdvakken. Ik moest uit mijn comfortzone komen en heb leren studeren. Doorheen het jaar is het steeds beter gelukt mij te integreren in de klas, al was het zeker niet altijd even makkelijk. De grootste uitdaging was wiskunde en zeker ook het sociale aspect mag niet onderschat worden. Nu ben ik heel blij met de keuze die ik samen met de school heb genomen en ik merk ook bij enkele andere medeleerlingen dat zij op andere manieren meer worden uitgedaagd.

Elliot uit 4 Grieks-Latijn

Ik had veel moeite met het maken van de juiste studiekeuze. Ik doe heel graag Latijn maar heb ook veel interesse voor alle STEM-vakken. Het was voor mij zeer moeilijk kiezen tussen beide richtingen. In overleg met de directie werd er beslist dat ik een aantal uren per week kon aansluiten bij de STEM-les in 4 natuurwetenschappen op voorwaarde dat mijn punten goed blijven voor alle andere vakken. Dankzij de extra lessen STEM heb ik veel interressante zaken bijgeleerd.

Lina uit 4 Latijn

In het derde middelbaar zocht ik naar extra uitdaging en koos voor lessen Spaans. Het was geweldig dat ik volledige vrijheid kreeg om mijn uitdaging te kiezen. Ik kreeg ook veel ondersteuning van mevrouw De Proft. Het was een topervaring,  ik  heb veel  bijgeleerd.

 

Peters en meters 1ste jaar

Elke klas van het 1ste jaar heeft een peter en meter uit het laatste jaar. Zij ontvangen de leerlingen op 1 september, gaan mee op meerdaagse uitstap en zijn steeds een aanspreekpunt voor onze eerstejaars. 

CLB

Heb je liever begeleiding door iemand buiten de school dan kan je bij het CLB terecht. Het CLB of Centrum voor Leerlingenbegeleiding biedt gespecialiseerde ondersteuning aan leerlingen en hun ouders. Op onze school is op dinsdag en woensdag een CLB-medewerker aanwezig. Jij of je ouders kunnen ook rechtstreeks contact nemen. Alle informatie vind je in het schoolreglement (Leesmateriaal) of via https://www.vclb-pieterbreughel.be/.

Meer weten?

Nieuws & update

Opendeurdag

Downloads

Leesmateriaal

Wie voor het Sint-Pieterscollege belangstelling heeft, vindt hier het schoolreglement.

© Sint-pieterscollege Jette

Made in Josworld.org